SÖK TILL OSS

Varför ska jag välja teknikprogrammet på ABB Industrigymnasium?

I första hand ska du välja ABB Industrigymnasium för att du får en bra och bred teknikutbildning. Men du får också annat än det som syns i kursplanen. Du blir van vid att arbeta tillsammans med andra, att lösa problem och att leverera. Du får god insikt i hur företag och arbetsliv fungerar genom praktikperioderna, och du får också kontakter i företagsvärlden och möjlighet att börja bygga nätverk. Allt du gör är en bra förberedelse för jobb eller högskola efter studenten.

Hur ska jag tänka när jag väljer mellan teknikprogrammet och andra högskoleförberedande?

Välj först och främst efter vad du är intresserad av. Gillar du matematik och teknik är teknikprogrammet en bra kandidat. Därefter kan du fundera på vad du vill läsa vidare till. Vill du bli ingenjör eller på något annat sätt arbeta med teknik är vårt program ett bra alternativ, men givetvis kan du även studera till mycket annat efter teknikprogrammet.

Finns det fler program än teknikprogrammet på er skola?

Nej. På ABB Industrigymnasium läser alla elever teknikprogrammet. De gymnasiegemensamma, programgemensamma och produktionstekniska kurserna är basen i programmet. Med hjälp av våra profiler och valbara kurser kan du välja till mer samhällskunskap, historia, språk och naturämnen om du vill.

Kan jag få naturvetenskaplig behörighet till högre utbildning?

Beroende på vad du väljer för kurser kan du få olika behörigheter. Vi erbjuder kurser som tillsammans kan ge samma behörighet som man får när man läser Naturvetenskapsprogrammet. Det kräver att man läser ett utökat program (mer än 2 500 p).

Kan man läsa meriterande kurser i moderna språk, engelska och matematik så man får full meritpoäng? (2,5 meritpoäng)

Ja. Du plockar ihop dina meritpoäng med hjälp av våra valbara kurser. Kurser som ger meritpoäng är Moderna språk 3 och 4, Engelska 7 och Matematik 4 eller 5.

Om jag inte vill bli ingenjör, men gillar matematik, är det någon idé att gå på er skola?

Absolut! Det är inte alla som har gått på ABB Industrigymnasium som är ingenjörer idag. Men alla som har gått här har fått möjlighet till en bra teknisk utbildning, och det innefattar mycket matematik.

Måste alla åka på praktik utomlands?

Vi ger våra elever möjlighet och stöd att åka på utlandspraktik. Att göra praktiken utomlands är dock helt frivilligt.

Vad kan jag läsa efter gymnasiet? Kan jag läsa vidare till psykolog, arkitekt, läkare, lärare eller sjukgymnast?

En gymnasieexamen från vårt program ger grundläggande behörighet till vidare studier. Med hjälp av profilval och individuellt val kan du också få särskild behörighet till alla högskoleutbildningar. Om skolan bedömer att du kommer att klara dina studier kan du också få läsa ett utökat program. Det innebär att du kan välja till kurser utöver 2 500 p, för att få den behörighet du önskar.

HAR DU FLER FRÅGOR?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare i Ludvika, Sala eller Västerås.

HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA OSS GÄRNA!